Praha byla poctěna světovou premiérou. Lorena Vasquez, master blenderka rumů Zacapa předvedla novou lahev právě zde.

Světový lídr mezi ultra-prémiovými rumy, guatemalská Zacapa, uvedla na český trh novou láhev své populární verze Ron Zacapa Centenario 23. Tento skvost z panenského medu cukrové třtiny najdete v těch nejlepších barech a nejluxusnějších restauracích po celém světě a i v Česku obliba tohoto rumu strmě stoupá. Česká republika se tak právem řadí mezi první trh na světě, kde bude nová láhev Zacapa Centenario 23 představena. První místo v Praze, kde bude láhev k dostání, bude karlínský showroom Warehouse #1, kde můžete navíc ochutnat i další verze rumů Zacapa.

Nové exkluzivní balení Zacapa Centenario 23 odráží typické guatemalské prvky, jakými jsou například detaily květů orchidejí či takzvaný petate kroužek. Jedná se o ručně pletenou ozdobu z palmového listí charakteristickou pro všechny druhy rumů Zacapa. Luxusní designová láhev pak v sobě skrývá onu směs stařených rumů o stáří až 23 let.

Na jedinečnou chuť a výrobu rumu Zacapa dohlíží již po 25 let žena, slavná Master Blenderka Lorena Vásquez. Pod jejím vedením rum Zacapa opakovaně zvítězil na prestižním International Rum Festivalu v San Francisku, a tím byl zařazen do Síně slávy. S jižanskou vášní a touze po dokonalosti míchá Lorena Vásquez v nadmořské výšce 2300 m. n. m. guatemalských hor, na místě známém jako „dům nad mraky“, jeden z nejvýraznějších destilátů své doby. Během svého působení vylepšila i způsob míchání, takzvaný Sistema Solera. Jedná se o metodu míchání různě stařených rumů následně uložených ke zrání v sudech po americké whiskey, sherry Pedro Ximenez a francouzském koňaku.  Výsledkem je výjimečně hluboké aroma, plné barev a bohaté na chuť.